المقادير
نصفكيلو جمبري صغير الحجم
بصلة متوسطة مبشورة
راس ثوم صغير مدقوق بملح وشطةوكمون
2كوب عصير طماطم
ملعقة أرز
ملعقة دقيق
ملعقتان نعناع جاف
زيت ذرة
الطريقة
نضع كمية من الزيت ونضع عليه البصلة حتى تصفر ثم نضيف الثوم المدقوقبالشطة والكمون والملح حتى يحمروا ثم نضيف الطماطم ونتركهم حتى يتسبكوا ثم نضيف 2كوب ماء والجمبري ومعلقة الرز ونتركهم حتى يستوي الجمبري ونظبط الملح والفلفل حسبالرغبة بس الطبق دة يحب الشطة وفى كوب نضع الدقيق ونصف كوب ماء ونقلبهم ونصفيهمونضيفهم على الوصفة ونقلب حتى يتخن شوية زى المهلبية ونضعه في الأطباق وفى طاسةنحمر النعناع الناشف في شوية زيت ونطش الأطباق بلنعناع ويقدم